Urmariţi-ne pe:

Publicat în 03 Septembrie 2015 Afişări: 18
Imprimare

UEMiniştrii de Interne din Uniunea Europeană au anunţat convocarea la 14 septembrie a unei reuniuni de urgenţă, pentru a ameliora răspunsul blocului comunitar la criza imigraţiei.
Europa se confruntă cu cel mai mare flux de imigranţi după cel de-al Doilea Război Mondial. Mulţi dintre ei fug din ţări devastate de război, precum Siria şi Afganistan, riscându-şi vieţile în călătorii periculoase pentru a ajunge în state occidentale.
"Situaţia fenomenului migraţiei în afara şi în interiorul Uniunii Europene a luat proporţii fără precedent", a precizat preşedinţia luxemburgheză a UE într-un comunicat.
Discuţiile se vor concentra pe procedurile de repatriere a imigranţilor în cazul respingerii solicitărilor de azil, pe cooperarea cu ţări terţe şi pe măsuri de prevenire a traficului de imigranţi, se arată în comunicat.
Anterior, miniştrii de Interne din Germania, Franţa şi Marea Britanie au cerut, într-un comunicat comun, o reuniune de urgenţă privind criza refugiaţilor în următoarele două săptămâni.
"Suntem de acord că nu mai avem timp de pierdut. Situaţia curentă cere acţiune imediată şi solidaritate în Europa", a declarat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere. "Situaţia curentă necesită acţiune imediată şi solidaritate în cadrul Europei", a adăugat el.
Thomas de Maiziere, Bernard Cazeneuve şi Theresa May au solicitat de asemenea întocmirea unei liste la nivelul UE cu "ţări de origine sigure", care să diferenţieze persoanele ameninţate de război şi persecuţii de cele care emigrează din motive economice, din ţări stabile din punct de vedere politic.
În plus, reprezentanţii celor mai mari state membre UE au cerut înfiinţarea unor centre în Grecia şi Italia, unde autorităţile să ia amprentele imigranţilor şi să îi înregistreze. Punctele de control ar trebui înfiinţate până la sfârşitul anului, au precizat miniştrii.

 
Publicat în 03 Septembrie 2015 Afişări: 13
Imprimare

Guvernul britanic şi-a actualizat orientările sale în atenţia transportului rutier privind imigraţia ilegală. Codul de practică trebuie să fie întotdeauna aplicat de către operatori, precum şi lista de control pentru siguranţa vehiculului trebuie să fie urmată cu scrupulozitate de şoferi, pentru a se asigura că nu sunt prezenţi pasageri clandestini în vehiculul lor, chînd circulă în Regatul Unit.

 
Publicat în 25 August 2015 Afişări: 167
Imprimare

ANTAÎn ziua de 25 august, preşedintele Asociaţiei dl. Grigore Bernavschi şi Secretarul General dl. Evgheni Gubceac au avut o întrevedere de lucru cu conducerea Agenţiei ANTA. Au fost abordate mai multe probleme stringente în domeniul transporturilor internaţionale. Sa discutat asuprea numărului insuficient de autorizaţii (bilaterale şi CEMT). Sa accentuat că sistemul de repartizare a acestora este netransparent. Tot odată sa făcut o comparare cu eliberarea autorizaţiilor în ţările vecine la rubrica costurilor, care sunt cu mult mai mici.
Alt bloc de probleme sau pus în discuţie privind implementarea Codului transporturilor rutiere. Document care a creat mai multe probleme în rîndul transportatorilor decît a oferit soluţii. Tot aici sa accentuat tendinţa de acordare a unor atribuţii de control excesive pentru ANTA.
Apoi au fost discutate întrebările lipsei infrastructurii drumurilor, ce ar asigura condiţii adecvate pentru respectarea Convenţiei AETR şi necesitatea implementării lente a prevederilor acordurilor şi proiectelor internaţionale de facilitate a transportului internaţional.
Amănunţit a fost analizată impunerea de servicii şi standarde cu plată, transformîndule din benevole în obligatorii, inutile ramurii, dar promovate de unii comercianţi, pentru îmbogăţirea sa.
La final, părţile au subliniat importanţa consolidării dialogului, aprofundarea cooperării şi au pledat pentru activizarea interacţiunii în cadrul organizării transporturilor internaţionale.

 
Publicat în 01 Septembrie 2015 Afişări: 48
Imprimare

eTIR Marţi, 1 septembrie 2015, delegaţia Asociaţiei AITA, condusă de preşedintele Asociaţiei, dl Grigore Bernavschi, a participat la  o şedinţă de lucru găzduită de către Serviciului Vamal al Republicii Moldova. În cadrul întrunirii, şeful proiectului eTIR de la IRU dl Raphael Hirt, a prezentat Proiectul eTIR, cu demonstrarea funcţionării aplicaţiilor corespunzătoare, inclusiv aspectele legate de funcţionarea programelor RTS şi TIR EPD.  A avut loc discutarea următoarelor etape, necesitatea pregătirii bazei legislative.
Dna Evgeniya Iafaev, Manager de Proiecte IT de la IRU a prezentat nou produs-"TIR +", care majoreze garanţia CARNET-ului TIR până la €160.000, precum şi TIR CARNET intern -«iCARNET». Dumneaei a descris priorităţile introducerii şi folosirii noilor produse a Uniunii Internaţionale a Transporturilor Rutiere.
Oficialii au punctat importanţa necesităţii de dezvoltare a sistemului TIR, în partea trecerii la Carnetul TIR electronic.

 
Publicat în 22 August 2015 Afişări: 253
Imprimare

Asociaţia AITADe către Asociaţia AITA, pentru participarea la concursul „Cel mai bun transportator auto din EURASIA – 2015”, au fost înaintate cîteva companii.
Conform rezultatelor, în grupa de la 11 la 50 de autovehicule, din toate ţările participante, juriul a ales compania moldavă “ARNITRANS” SRL, administrator Dl. Zuvco Ruslan.
Premierea va avea loc în zilele de 7-10 septembrie 2015, pe parcursul desfăşurării tradiţionalei săptămîni al transportului în or. Odessa.

Deschide fişierul...

 

Calendar de Evenimente

September 2015
Mo Tu We Th Fr Sa Su
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Parteneri

Proiecte

 

 

 

You are here:   HomePrincipală