Urmariţi-ne pe:

Publicat în 24 Iulie 2014 Afişări: 85
Imprimare

Ştiri despre recentele evenimente
În plus faţă de informaţiile pe această temă, furnizate de IRU pe site-ul său şi prin diverse documente adresate membrilor (inclusiv documentul CTM/GE2759/KKA din 18 iunie 2014), IRU oferă informaţii cu privire la evoluţiile ulterioare în ceea ce priveşte aplicarea sistemul TIR în Federaţia Rusă.

Detalii

 
Publicat în 23 Iulie 2014 Afişări: 114
Imprimare

Informăm membrii Asociaţiei AITA,  că la data de 7.07.2014, reprezentanţii IRU, Ministerul Transporturilor şi noua conducere AITA, în persoana D-lui G. Bernavschi şi E. Gubceac, au semnat un acord privind ridicarea interdicţiei utilizarii CARNETELOR TIR în Republica Moldova.

Conform acordului menţionat, Secretarul general AITA D-l Gubceac, în perioadă 14 - 18 iulie 2014, a vizitat oficiul IRU în Geneva, unde au avut loc întâlniri cu şefii al tuturor departamentelor IRU, precum şi instruirea adecvată.

Reprezentanţii IRU a comentat problemele ce ţin de scopurile, obiectivele, modalităţile de funcţionare a Sistemului de TIR şi au putut să se convingă că în Moldova sunt specialişti, capabili să îndeplinească toate cerinţele Sistemului TIR, cât şi faptul că  IRU a fost dus în eroare de conducerea anterioară despre evenimentele, care a avut loc.

La finalul vizitei, a avut loc o întâlnire cu Secretarul general IRU, D-l de Pretto, care a declarat că vrea să fie sigur că lanţul de garantare în totalitate nu va fi afectat de evenimentele din Moldova.

 
Publicat în 11 Iulie 2014 Afişări: 240
Imprimare

Compania Georgiei "SAKAVTOTRANSI" SRL, care se referă la Agenţia Naţională pentru Antreprenoriat a Ministerului Economiei şi Dezvoltării Durabile al Georgiei şi este ocupată în transportul de mărfuri şi pasageri, sa adresat cu intenția de a organiza în perioada 25 iulie – 2 august 2014  o întîlnirea reprezentanţilor "SAKAVTOTRANSI" SRL cu conducătorii firmelor de transport a Republicii Moldova, cu scopul de a discuta o posibilă colaborare, examina problemele economice şi cu schimb de experienţă.

Deschide documentul

 

 
Publicat în 11 Iulie 2014 Afişări: 246
Imprimare

Chişinău. Astăzi, 11 iulie 2014 a avut loc o vizită a delegaţiei Uniunii Asociaţiilor de Transport Rutier al Organizaţiei de Cooperare în regiunea Marii Negre (BSEC-URTA). În cadrul întrevederii cu Preşedintele AITA - dl Grigore BERNAVSCI  şi membrii consiliului AITA au fost discutate mai multe aspecte legate de participarea activă a transportatorilor din Republica Moldova, reprezentate de AITA, în dezvoltarea transportului rutier internaţional în regiunea Mării Negre.
Conducerea Asociaţiei AITA a exprimat în cadrul şedinţei intenţia de a continua să întreprindă toate măsurile necesare pentru a pune în aplicare aceste proiecte importante pentru operatorii de transport naţionali, ca Certificatul Internaţional de Cîntărire, Coridoarele Verzi, precum şi utilizarea autorizaţiilor multilaterale OCEMN. Implementarea acestor proiecte va facilita efectuarea transportărilor internaţionale prin punctele de trecere la frontiere, ce va duce la creşterea eficienţei de transport, va elimina nevoia de rechîntărire nejustificată, va permite trecerea frontierii prin coridor verde, reducând timpul de aşteptare, precum va duce şi la liberalizarea transportului internaţional în regiunea Mării Negre, prin extinderea funcţiilor autorizaţiilor BSEC PERMIS.

 
Publicat în 08 Iulie 2014 Afişări: 309
Imprimare

În baza şedinţelor care au avut loc cu participarea autorităţilor competente ale Republicii Moldova şi a protocolului semnat de către Ministerul Transporturilor, IRU şi AITA, Secretarul General IRU, dl Umberto de Pretto a confirmat, că AITA este autorizată să-şi reia emiterea Carnetelor TIR, începând cu 08 iulie 2014, conform termenilor şi condiţiilor protocolului.

 

 

Parteneri

Proiecte

 

 

 

You are here:   HomePrincipală