Urmariţi-ne pe:

Publicat în 19 Decembrie 2014 Afişări: 7
Imprimare

În perioada sărbătorilor de Crăciun
20, 23, 26 decembrie şi 2,9,17,31 ianuarie - de serviciu la eliberarea carnetelor TIR de la ora 10:00 pâna la 13:00.

Administraţia

 
Publicat în 19 Decembrie 2014 Afişări: 8
Imprimare

Vă aducem la cunoştinţă că pe data de 17.12.2014 în incinta Serviciului vamal a avut loc şedinţa reprezentanţilor Serviciului Vamal, AITA, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, ANTA, Camera de Licenţiere şi UTD.
Chestiunea dezbătută a fost una dureroasă pentru ramura transportului internaţional şi constă în obligativitatea licenţierii acestui gen de activitate. Reprezentanţii instituţiilor statului insistă asupra legalităţii acestei cerinţe conform noului Cod al transporturilor şi termenul de conformare către data de 01.01.2015 - dată din care Serviciul Vamal ar putea solicita prezenţa extrasului din licenţă pentru mijlocul de transport la momentul traversării frontierei.

 
Publicat în 09 Decembrie 2014 Afişări: 195
Imprimare

Conform unei informări transmise de Ministerul Transporturilor, începând cu data de 1 ianuarie 2015, toate autovehiculele comerciale de peste 3,5 tone care circulă pe drumurile publice din Norvegia, indiferent de tara în care au fost înmatriculate, trebuie să fie dotate, în mod obligatoriu, cu un dispozitiv electronic special pentru înregistrarea taxelor de drum (toll tag).
În aceste conditii, până la 1 ianuarie 2015, toti conducătorii auto de astfel de autovehicule trebuie să încheie un contract cu un operator norvegian din sistemul national de gestionare si colectare a taxelor de drum si să monteze toll tag-ul valid pe parbriz, în interiorul vehiculului, conform instructiunilor de instalare.

 
Publicat în 12 Decembrie 2014 Afişări: 179
Imprimare

Potrivit noii legi care impune plata unui salariu minim brut de 8,5 euro pe ora pentru toti angajatii din transport si expeditii care desfasoara orice activitate pe teritoriul Germaniei, expeditorii si logisticienii germani vor trebui sa garanteze si sa depuna documente care sa certifice faptul ca subcontractorii sai, indiferent de nationalitate, au acest salariu minim stabilit in Germania. Altfel, companiile germane subcontractoare sunt pasibile de plata retroactiva a taxelor sociale si a unei amenzi de pana la 500.000 de euro.
Potrivit aceleiasi legi, orice companie germana primeste o amenda de cel putin 2.500 de euro, nu mai poate oferi servicii publice pana la remedierea situatiei.
In plus, clientul va trebui sa se asigure ca la bordul vehiculului subcontractat se gasesc toate documentele necesare de transport, cum ar fi copia conforma a licentei de transport, sau autorizatia de transport. Tot clientului care comanda servicii de transport i se cere sa se asigure ca soferii necomunitari respecta legislatia germana in domeniul muncii. Daca aceste cerinte nu sunt indeplinite, clientul este autorizat sa refuze incarcarea marfii, mai ales ca acestuia i se cere sa acorde compensatii pentru orice pagube produse ca urmare a nerespectarii cerintelor de mai sus.
Cei care tranziteaza aceasta tara vor trebui sa aiba la bord un document in acest sens - o declaratie pe proprie raspundere sau un contract de munca vizat care sa ateste ca pe perioada pe care soferul o petrece pe teritoriul Germaniei este platit cu salariul minim stabilit de legea germana.

 
Publicat în 09 Decembrie 2014 Afişări: 222
Imprimare

Belarusul a reluat activitatea posturilor vamale la hotarul ruso-belarus.
Inspecţiei vamale sunt supuse nu doar autocamioane, dar şi autoturisme. Potrivit martorilor la frontieră s-au format ambuteiaje imense. Informaţia a fost confirmată de Serviciul Vamal Federal al Federaţiei Ruse.
Decizia de a relua activitatea posturilor vamale la hotarul ruso-belarus a fost luată de Minsk după acuzaţiile venite din partea Rusiei în adresa Belarusiei. Cea din urmă a fost acuzată de Moscova de re-exportul din Occident pe piaţa rusă a mărfii interzise. La punctele de trecere a frontierei ruso-belaruse s-au format cozi imense de 5 – 8 km.

 

Parteneri

 

Proiecte

 

 

 

You are here:   HomePrincipală