Urmariţi-ne pe:

Publicat în 24 Aprilie 2015 Afişări: 52
Imprimare

Preşedintele Asociaţiei AITA, domnul Grigore Bernavschi la 22 aprilie a participat la şedinţa Congresului extraordinar al Asociaţiei Patronale „Uniunea Transportatorilor şi Drumarilor din Republica Moldova”.  La acest forum domnul Vladimir FLOREA a fost reales unanim Preşedinte al Asociaţiei Patronale (Preşedinte al Consiliului).
Concomitent domnul Oleg LIPSCHI şi domnul Tudor RUSSU au fost realeşi vicepreşedinţi ai Asociaţiei Patronale.
Domnul  Dumitru ALBULESA a fost aprobat în funcţia de Director general executiv al Asociaţiei Patronale „Uniunea Transportatorilor şi Drumarilor din Republica Moldova”.
Congresului extraordinar al Asociaţiei Patronale „Uniunea Transportatorilor şi Drumarilor din Republica Moldova” a adoptat Declaraţia de poziţie cu privire la situaţia din ramura transportului rutier. Cu textul declaraţiei puteţi face cunoştinţă aici…

 
Publicat în 08 Aprilie 2015 Afişări: 456
Imprimare

Anunţul oficial de inaugurare a noii instituţii a fost făcut de dl Cristian Şerban, Preşedintele Colegiului Tribunalului Arbitral în Transporturi (TAT),   Secretar general adjunct al ARTRI, care a prezentat pe scurt modalitatea, utilitatea şi oportunitea constituirii, principiile de funcţionare, precum şi rolul de susţinere şi coagulare socială al Tribunalului Arbitral în Transporturi.

Dl Nicolae Savu, Preşedinte al ARTRI, a dat citire Declaraţiei Preşedintelui de Onoare al Tribunalului Arbitral în Transporturi, Dl Martin Marmy.  (traducerea atasata)

Au participat: Prof. Univ. Dr. Av. Olimpiu Crauciuc, Arbitru TAT, Notar Public Florina Dobre, membru al Colegiului TAT, Av. Ion Scăunaşu, membru al Colegiului TAT, Dr. Cristian Bişa, Administrator Business Management Technologies.
Sesiunea de întrebări şi răspunsuri a fost urmată de o discuţie liberă cu privire la situaţia transporturilor în România şi la modul în care o parte dintre dificultăţile ei pot fi soluţionate prin Tribunalul Arbitral.
“Este diagnosticul transporturilor un diagnostic al întregii Românii? În ce măsură situaţia din transporturi reflectă situaţia unei ţări?” au fost temele de discuţie propuse. 

 
Publicat în 02 Martie 2015 Afişări: 815
Imprimare

Instrucţiunile preşedintelui Putin pentru asigurarea funcţionarii neîntrerupte a sistemului TIR in Rusia.
Ca urmare a extinderii oficiale a acordului de TIR în Rusia pentru Asociaţia garantă АСМАП pînă la 30 iunie 2015, IRU salută rezultatele pozitive ale reuniuni care a avut loc în administraţia preşedintelui rus, în care toate autorităţile executive federale competente şi reprezentanţii АСМАП au discutat despre funcţionarea Convenţia TIR pe teritoriul Federaţiei Ruse. Ca urmare, Preşedintele Putin a emis o "listă de instrucţiuni destinate să asigure funcţionarea Convenţiei vamale privind transportul internaţional de mărfuri sub acoperirea carnetelor TIR (Convenţia TIR, 1975) pe teritoriul Federaţiei Ruse". IRU consideră că acest lucru o să fie o evoluţie pozitivă, şi dovadă suplimentară a importanţei crescânde a Convenţiei TIR pentru facilitarea şi asigurarea comerţul cu Rusia, precum şi în întreaga regiune Eurasiei, şi nu numai. IRU salută instrucţiunile foarte clare şi decisive date de Preşedintele rus. Cu toate acestea, având în vedere lipsa de detalii suplimentare în acest stadiu, fiţi precauţi, deoarece nu se poate exclude că problemele practice ar putea apărea încă la punctele de trecere a frontierei cu Rusia, în viitorul apropiat, până cînd aceste instrucţiuni vor fi puse în aplicare pe deplin.

 
Publicat în 27 Martie 2015 Afişări: 510
Imprimare

26 martie 2015, în sediul Asociaţiei AITA, a avut loc şedinţa companiilor membrilor AITA ce activează pe piaţa transporturilor în Turcia. În cadrul întrevederii, participanţilor le-a fost prezentată informaţia privind activitatea membrilor asociaţiei. În plus, au fost aduse la cunoştinţă şi discutate regulile introduse de autorităţile Federaţiei Ruse, ţara treia, unde sunt îndreptate transportările din Turcia. Potrivit informaţiei obţinute în cursul reuniuni conducerii Asociaţiei AITA cu Preşedintele Comitetului Transport a Dumei de Stat a Federaţiei Ruse şi conducerii AsMAP, - de la 1 septembrie 2015 vor fi introduse Cerinţele de control de la frontiera externă a Uniunii Vamale a respectării de către transportatorii străini utilizării de autorizaţii pentru Rusia la trecerea vehiculelor transport marfă către teritoriul Federaţiei Ruse.
Apoi au fost definite aspectele problematice la executarea transportărilor din/în  Turcia. În baza celor expuse, vor fi îndreptate adresări către organele competente a Turciei pentru soluţionarea problemelor sau clarificarea situaţiei existente.
Secretariatul se mai adresează încă o dată către membrii asociaţiei care execută transporturi în/din Turcia, să ne informaţi despre problemele şi barierele, care sunt sau le vedeţi în activitatea dumneavoastră.

Forma pentru îndeplinire e aici…
Prezentarea: Turcia. Efectuarea transporturilor de către membrii Asociaţiei AITA, o puteţi descărca aici…

Fotogalerie

 
Publicat în 02 Martie 2015 Afişări: 745
Imprimare

Serviciul Vamal vine să informeze cu faptul că începînd de astăzi, 1 martie, importatorii vor putea aplica procedura de declarare electronică a mărfurilor la toate posturile vamale.
Această procedură se înscrie în procesul de modernizare a procedurilor vamale prin implementarea serviciilor electronice, care  faciliteaza comerţul international. Elementul cheie al declarării electronice rezidă în eliminarea documentelor pe suport de hîrtie şi trecerea  la procesarea tranzacţiilor economice doar în format electronic.
Odată cu aplicarea importului electronic, agentul economic va comunica cu vama exclusiv prin intermediul sistemului informaţional şi va remite nu doar declaraţia vamală, dar şi toate alte documente necesare vămuirii doar în format electronic, astfel, agenţii economici îşi vor reduce   considerabil din costurile aferente şi vor economisi timp.

 

Calendar de Evenimente

April 2015
Mo Tu We Th Fr Sa Su
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Parteneri

 

Proiecte

 

 

 

You are here:   HomePrincipală