Urmariţi-ne pe:

Publicat în 26 Ianuarie 2015 Afişări: 26
Imprimare

Legea salariului minim din Germania a provocat valuri in toata Europa si autoritatile, asociatiile profesionale si companiile de transport din mai multe tari au trimis sesizari catre Comisia Europeana care a reactionat anuntand ca doi comisari se vor deplasa la Berlin la finalul lui ianuarie. Este vorba de Marianne Thyssen, comisarul european pentru ocuparea fortei de munca si Violeta Bulc, comisar pe segmentul transporturi. Purtatorul de cuvant al CE a afirmat ca „deplasarea celor doi comisari la Berlin demonstreaza faptul ca CE ia foarte in serios plangerile primite.“
Asociatiile de transport avertizeaza ca o asemenea masura ar influenta decisiv competitivitatea companiilor locale de transport si le-ar putea duce la faliment ca urmare a cresterii costurilor. In presa poloneza, de exemplu, se arata ca salariul minim este de circa 400 euro/luna, iar cresterea costurilor de salarizare ar slabi industria transporturilor, care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani si are acum un rol major in comertul european. Transportatorii din Cehia, de exemplu, platesc soferii cu 2-4 euro/ora
Comisia Europeana a cerut explicatii din partea guvernului de la Berlin, apreciind ca decizia autoritatilor germane ar putea incalca legislatia europeana. Berlinul are la dispozitie 30 de zile pentru a da un raspuns. Elzbieta Bienkowska, comisar European pentru piata interna a fost unul dintre membrii comisiei din spatele acestui demers. In afara de Polonia, alte state care au trimis informari Comisiei pe aceasta tema sunt tarile Baltice, Ungaria, Romania si Marea Britanie.
Premierul polonez, Ewa Kopacz, a discutat la telefon cu cancelarul german, Angela Merkel, pe aceasta tema.
Totusi guvernul german ramane cu convingerea ca legea salariului minim respecta intocmai legislatia comunitara. Plus ca sindicate si asociatiile profesionale din Germania insista asupra guvernului sa nu cedeze presiunilor, iar legea sa fie aplicata.
Cei care doresc sa trimita plangeri la Comisia Europeana, o pot face accesand linkul http://ec.europa.eu/atwork/applying-eu-law/complaint_form_ro.htm

 
Publicat în 23 Ianuarie 2015 Afişări: 727
Imprimare

Potrivit noii legi care impune plata unui salariu minim brut de 8,5 euro pe ora pentru toti angajatii din transport si expeditii care desfasoara orice activitate pe teritoriul Germaniei, expeditorii si logisticienii germani vor trebui sa garanteze si sa depuna documente care sa certifice faptul ca subcontractorii sai, indiferent de nationalitate, au acest salariu minim stabilit in Germania. Altfel, companiile germane subcontractoare sunt pasibile de plata retroactiva a taxelor sociale si a unei amenzi de pana la 500.000 de euro.
Potrivit aceleiasi legi, orice companie germana primeste o amenda de cel putin 2.500 de euro, nu mai poate oferi servicii publice pana la remedierea situatiei.
In plus, clientul va trebui sa se asigure ca la bordul vehiculului subcontractat se gasesc toate documentele necesare de transport, cum ar fi copia conforma a licentei de transport, sau autorizatia de transport. Tot clientului care comanda servicii de transport i se cere sa se asigure ca soferii necomunitari respecta legislatia germana in domeniul muncii. Daca aceste cerinte nu sunt indeplinite, clientul este autorizat sa refuze incarcarea marfii, mai ales ca acestuia i se cere sa acorde compensatii pentru orice pagube produse ca urmare a nerespectarii cerintelor de mai sus.
Cei care tranziteaza aceasta tara vor trebui sa aiba la bord un document in acest sens - o declaratie pe proprie raspundere sau un contract de munca vizat care sa ateste ca pe perioada pe care soferul o petrece pe teritoriul Germaniei este platit cu salariul minim stabilit de legea germana.

Formular privind activitatea soferilor pe teritoriul germaniei

 
Publicat în 21 Ianuarie 2015 Afişări: 125
Imprimare

Denumire funcţie: Contabil-casier
Domeniu de activitate: Transport internaţional.
Data-limită de depunere a documentelor: 30.01.2015
Scopul şi sarcinile de bază ale funcţiei, conform fişei postului:
1. Scopul general al funcţiei:
Efectuarea şi evidenţa operaţiunilor de realizare a bunurilor contra cost.
2. Sarcinile de bază:

1. Verificarea corectitudinii îndeplinirii documentelor,
2. Introducerea informaţiei în baza de date şi registre,
3. Prezentarea rapoartelor de evidenţă,
4. Întreprinderea masurilor pentru corectarea neajunsurilor în evidenta documentelor.
5. Operaţiuni specifice de contabilitate şi casierie.
Persoana responsabilă de oferirea informaţiilor suplimentare şi de primirea documentelor:
Armaş Valentin
Telefon:
022 572-500
E-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
Publicat în 22 Ianuarie 2015 Afişări: 154
Imprimare

Pe 1 ianuarie au intrat în vigoare unele prevederi ale noului Cod al transporturilor rutiere. În opinia transportatorilor, acest fapt a creat multe probleme, a fost paralizată activitatea majorităţii operatorilor de transport.

Secretarul general al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA), Eugen Gubceac, a menţionat drept cauză principală a problemelor apărute faptul că operatorii trebuia să activeze conform noilor cerinţe deja peste trei luni şi jumătate de la publicarea Codului transporturilor rutiere (pe 15 ianuarie 2015). Mai mult, ei trebuiau să activeze în lipsa cadrului normativ, deoarece Guvernul are la dispoziţie nouă luni pentru a ajusta legislaţia la noul Cod, precum şi să elaboreze şi să înainteze spre examinare Parlamentului propuneri privind legislaţia în vigoare. Dar şi noile prevederi trezesc un şir de întrebări din partea operatorilor de pe piaţă.

 
Publicat în 16 Ianuarie 2015 Afişări: 213
Imprimare

Incepand cu 1 ianuarie 2015 valorile taxelor de drum in Austria pentru EURO VI vor scadea cu aproximativ 3.70% pe cand cele pentru celelalte clase de emisie vor creste in medie cu 1.62% dupa cum urmeaza:

Grupe de taxare

A Clasa de emisie EURO VI

– 3.70 %

B Clasa de emisie EURO EEV

+ 1.80%

C Clasa de emisie EURO IV & V

+ 1.62 %

D Clasa de emisie EURO 0 pana la EURO III

+ 1.44 %

 

 

Parteneri

 

Proiecte

 

 

 

You are here:   HomePrincipală