Urmariţi-ne pe:

Publicat în 22 Octombrie 2014 Afişări: 105
Imprimare

Informăm transportatorii - membrii AITA, că guvernul ucrainean a emis o decizie №1636 VII din 08/12/2014 privind instituirea unei zone economice libere "Crimeea" (БЕЗ «Крим»).

În conformitate cu aceasta, 26.07.2004, în scrisoarea sa №5626/7/ 94-99-24-01-05-17, Serviciul Fiscal de Stat al Ucrainei a informat autorităţile vamale din Ucraina referitor la procedura transportării  mărfurilor pe teritoriul Ucrainei în zona economică liberă "Crimeea".

Circulaţia mărfurilor este posibilă numai prin intermediul vamale regiunilor  Herson şi Zaporizhie, şi  punctele de trecere a frontierei penrtu transportul rutier sunt următoarele:

Нонгар – Сальпове
Ставни – Наланчак
Каирна – Наплитна

Vă rugăm , pentru acest tip de trafic, să ţineţi cont de faptul că Ucraina consideră Crimeea teritoriul său şi poate aplica sancţiuni pentru încălcarea ordinii stabilite.

 
Publicat în 22 Octombrie 2014 Afişări: 102
Imprimare

Cu prilejul sărbătorii profesionale a lucrătorului din ramurile transportorului auto şi gospodăriei drumurilor, care se sărbătoreşte tradiţional în ultima duminică a lunii octombrie, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA) Vă felicită cordial şi Vă adresează cele mai călduroase felicitări şi urări de bine.

Cunoaştem cu toţii, că transportul rutier şi în special cel internaţional de mărfuri ocupă un loc important în economia ţării, iar drumurile moderne asigură buna funcţionare şi eficientă a acestuia. În ultimul timp modernizarea infrastructurii rutiere, conform cerinţelor Uniunii Europene constituie o prerogativă, care va avea în final un rezultat foarte bun privind confortul vital al cetăţenilor ţării şi a oaspeţilor care ne vizitează şi nu în ultima instanţă pentru toţi cei care se află la volan.

Vă urăm tuturor succese remarcabile în activitatea Dumneavoastră, prosperitate şi noi realizări în munca voastră nobilă. Aceleaşi urări le adresăm membrilor familiilor Dumneavoastră şi tuturor celor apropiaţi.

 
Publicat în 17 Octombrie 2014 Afişări: 175
Imprimare

Comitetul de Administrare a Convenţiei Internaționale privind armonizarea controalelor mărfurilor la frontiere (AC.3) a susţinut activitatea desfăşurată de către IRU, BSEC şi BSEC-URTA, pentru lansarea unui proiect pilot - introducerea Certificatului International de Cîntărire a Vehiculelor, în regiunea BSEC. Primul în istorie certificat a fost emis la 30 septembrie 2014 de către compania din Republica Moldova - EURO-SERVICE SRL, pentru un transport auto din Moldova, tranzit prin Ucraina, pînă la Georgia - la destinaţia finală.
Eva Molner, director al CEE-ONU a felicitat Republica Moldova, pentru îndeplinirea, în conformitate cu cerinţele tehnice necesare, emiterea şi executarea procedurilor de cântărire a camioanelor. Comitetul de Administrare, de asemenea, a menţionat  participarea Ucrainei şi Georgiei la proiectul-pilot şi a cerut părţilor contractante la Convenţia "Privind armonizarea controalelor mărfurilor la frontiere" de a adera la proiectul Certificatului International de Cîntărire a Vehiculelor.

 
Publicat în 21 Octombrie 2014 Afişări: 91
Imprimare

Transportatorii din Moldova au transportat la începutul lunii octombrie peste 9,9 mil. tone de mărfuri, cu 6,6% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2013.
Potrivit la Biroul Naţional de Statistică, circa 2/3 din volum a fost asigurat de transportul auto - 6,05 mil. t, unde creşterea a constituit 13%. În transportul feroviar s-a înregistrat o descreştere (3,3%) - 3,7 mil. t.
Pe transportul fluvial., datorită dinamizării activităţii Portului Giurgiuleşti, transportările s-au majorat cu 43,2% - până la 172,1 mii t. Iar pe cale aeriană timp de opt luni au fost transportate doar 500 tone de mărfuri - jumătate din nivelul anului trecut.
Indicii parcursului mărfurilor a transportatorilor moldoveni s-a redus cu 4,9% - până la 2,984 mlrd. t/km. Cel mai mare parcursul este în transportul auto - 2,12 mlrd. t/km (-5,7%). Creşterea parcursului mărfurilor a fost înregistrată doar în transportul fluvial - cu 57,9% - până la 600 mii t/km.
Transportul auto excelează şi la transportarea de pasageri - 82,2 mil. oameni (-4,2%). Iar în transportul aerian a fost înregistrată cea mai mare creştere - cu 42,4% - până la 655,4 mii oameni.

 
Publicat în 09 Octombrie 2014 Afişări: 226
Imprimare

În zilele de 06-07 octombrie 2014 Asociaţia AITA a fost vizitată de membrii Consiliului ARTRI din România.
Şedinţele petrecute dintre membrii consiliilor şi conducătorii asociaţiilor au fost relevante pentru stabilirea de contacte şi relaţii viabile. S-au discutat subiecte importante pentru dezvoltarea Sistemului TIR aşa ca proiectele IRU: „TIR+”, „iCanret”, schimbul de mesaje electronice TIR-EPD şi stabilirea „Culoarelor Verzi” în punctele de trecere a frontierei vamale dintre ţările noastre. Au avut loc schimburi de opinii şi experienţă în domeniul aplicării Convenţiei TIR per ansamblu şi în spaţiile uniunilor vamale în special.
Părţile s-au asigurat reciproc în continuarea colaborării dintre Asociaţii.

 

Parteneri

 

Proiecte

 

 

 

You are here:   HomePrincipală