Urmariţi-ne pe:

Publicat în 21 Octombrie 2014 Afişări: 17
Imprimare

Transportatorii din Moldova au transportat la începutul lunii octombrie peste 9,9 mil. tone de mărfuri, cu 6,6% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2013.
Potrivit la Biroul Naţional de Statistică, circa 2/3 din volum a fost asigurat de transportul auto - 6,05 mil. t, unde creşterea a constituit 13%. În transportul feroviar s-a înregistrat o descreştere (3,3%) - 3,7 mil. t.
Pe transportul fluvial., datorită dinamizării activităţii Portului Giurgiuleşti, transportările s-au majorat cu 43,2% - până la 172,1 mii t. Iar pe cale aeriană timp de opt luni au fost transportate doar 500 tone de mărfuri - jumătate din nivelul anului trecut.
Indicii parcursului mărfurilor a transportatorilor moldoveni s-a redus cu 4,9% - până la 2,984 mlrd. t/km. Cel mai mare parcursul este în transportul auto - 2,12 mlrd. t/km (-5,7%). Creşterea parcursului mărfurilor a fost înregistrată doar în transportul fluvial - cu 57,9% - până la 600 mii t/km.
Transportul auto excelează şi la transportarea de pasageri - 82,2 mil. oameni (-4,2%). Iar în transportul aerian a fost înregistrată cea mai mare creştere - cu 42,4% - până la 655,4 mii oameni.

 
Publicat în 17 Octombrie 2014 Afişări: 141
Imprimare

Comitetul de Administrare a Convenţiei Internaționale privind armonizarea controalelor mărfurilor la frontiere (AC.3) a susţinut activitatea desfăşurată de către IRU, BSEC şi BSEC-URTA, pentru lansarea unui proiect pilot - introducerea Certificatului International de Cîntărire a Vehiculelor, în regiunea BSEC. Primul în istorie certificat a fost emis la 30 septembrie 2014 de către compania din Republica Moldova - EURO-SERVICE SRL, pentru un transport auto din Moldova, tranzit prin Ucraina, pînă la Georgia - la destinaţia finală.
Eva Molner, director al CEE-ONU a felicitat Republica Moldova, pentru îndeplinirea, în conformitate cu cerinţele tehnice necesare, emiterea şi executarea procedurilor de cântărire a camioanelor. Comitetul de Administrare, de asemenea, a menţionat  participarea Ucrainei şi Georgiei la proiectul-pilot şi a cerut părţilor contractante la Convenţia "Privind armonizarea controalelor mărfurilor la frontiere" de a adera la proiectul Certificatului International de Cîntărire a Vehiculelor.

 
Publicat în 09 Octombrie 2014 Afişări: 207
Imprimare

În zilele de 06-07 octombrie 2014 Asociaţia AITA a fost vizitată de membrii Consiliului ARTRI din România.
Şedinţele petrecute dintre membrii consiliilor şi conducătorii asociaţiilor au fost relevante pentru stabilirea de contacte şi relaţii viabile. S-au discutat subiecte importante pentru dezvoltarea Sistemului TIR aşa ca proiectele IRU: „TIR+”, „iCanret”, schimbul de mesaje electronice TIR-EPD şi stabilirea „Culoarelor Verzi” în punctele de trecere a frontierei vamale dintre ţările noastre. Au avut loc schimburi de opinii şi experienţă în domeniul aplicării Convenţiei TIR per ansamblu şi în spaţiile uniunilor vamale în special.
Părţile s-au asigurat reciproc în continuarea colaborării dintre Asociaţii.

 
Publicat în 09 Octombrie 2014 Afişări: 218
Imprimare

Centru de instruire CIPTI, Str. Vlad Tepes, 1, (Telecentru, vizavi de Casa Radio), organizează pe 23 octombrie 2014 seminar de o zi pe tema: "Introducerea a noilor standarde în contabilitate (specific transport)."
Instructor: Svetlana Moroz - un profesor de cea mai înaltă categorie (Asociaţiile Contabililor şi Auditorilor Profesionişti din Republica Moldova).
Seminarul se desfăşoară în limba rusă. Participarea este gratuită.
Seminarul începe la ora 10.00.
Seminarul va fi de interes pentru contabili şi contabil-şef care sunt responsabili de contabilitate.
Pentru a participa la acest seminar este necesar de a vă înregistra între orele 9 până la 17 la telefoanele: 022-60-13-03; 022-60-13-15 Fax - 022-60-13-10 sau e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până la 20 octombrie curent.

Participanţilor li se vor da pachete cu materiale didactice pe această temă, în timpul pauzei - coffee break.

Vom fi bucuroşi să vă vedem printre participanţi!

Detalii

 
Publicat în 06 Octombrie 2014 Afişări: 249
Imprimare

După cum ştiţi, Asociaţia AITA participă activ în lucru asupra Codului Transportului Rutier al RM.
In caz, dacă aveţi comentarii, observaţii, sugestii sau întrebări referitor la Codul primit, vă rugăm să le îndreptaţi în Secretariatul Asociaţiei AITA  la e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Parteneri

 

Proiecte

 

 

 

You are here:   HomePrincipală