Urmariţi-ne pe:

Publicat în 25 Noiembrie 2014 Afişări: 78
Imprimare

În cadrul reuniunii Miniştrilor de Transport a statelor membre OCEMN în Thessaloniki la 25 noiembrie 2014, Secretarul General al Organizaţiei OCEMN, dl Victor Țvircun, a felicitat Vice-ministrul Transporturilor din Republica Moldova, dl Vladimir Cebotari, cu realizarea proiectului-pilot OCEMN privind introducerea Certificatului Internaţional de Greutate a Vehiculului şi emiterea primului certificat la 30 septembrie 2014, pentru o operaţiune de transport din Moldova, în tranzit prin Ucraina,  având destinaţia Georgia.

 
Publicat în 23 Noiembrie 2014 Afişări: 86
Imprimare

Stimati domni,

Noi, membrii Uniunii Transportatorilor si Drumarilor din Republica Moldova, dorim sa Va aducem spre cunostinta Dumneavostra, ca la aprobarea de catre Parlamentul Republicii Moldova a Codului transporturilor rutiere, nr. 150 din 17 iulie 2014, publicat in Monitorul Oficial nr. 247-248 din 15.08.2014 si care a intrat in vigoare la data de 15 septembrie 2014 cu parere de rau nu a fost luat in considerare de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor (autor al Codului) si de catre deputatii Parlamentului Republicii Moldova propunerile si doleantele transportatorilor rutieri expuse in modul stabilit de lege.

Vezi documentul

 
Publicat în 12 Noiembrie 2014 Afişări: 156
Imprimare

Preşedintele Asociaţiei AITA, domnul Grigore Bernavschi a participat la lucrările Adunării Generale IRU, care au avut loc la 7 noiembrie în Geneva.
In timpul forumului, Secretarul General IRU, domnul Umberto de Pretto, a prezentat raportul privind activităţile IRU în perioada de jestiune. Au fost prezentate rapoartele preşedinţilor Consiliilor Transporturilor IRU.
Conform documentelor statutare, au avut loc alegerile membrului Consiliului Prezidenţial IRU, care va reprezenta Consiliul  transportului de pasageri.
A fost adoptat Programul de lucru a IRU pentru anul 2015, care defineşte direcţiile de activitate a organelor statutare ale IRU, comisiilor, grupurilor internaţionale de lucru, precum şi Academiei IRU.
La analiza aspectelor financiare a fost aprobat bugetul IRU pentru anul 2015.
Consiliului Prezidenţial a IRU a acordat titlul Membru de onoare al IRU dlui Ron Whittle, pentru devotamentul lui şi contribuţiile enorme şi de succes către IRU pentru aproape 40 de ani.

Fotogalerie

 
Publicat în 13 Noiembrie 2014 Afişări: 275
Imprimare

În perioada 10-12 noiembrie, la invitaţia conducerii AITA, într-o vizită de lucru, la Chisinau au fost reprezentanţii IRU dl Daniel Sculati, şeful departamentului de asigurări, dna Oxana Rodel, locţiitorul lui şi reprezentanţii brokerului de reasigurări din Londra „Miller Insurance Services LLP (Dawson House)” dna Elaine Gerken şi dna Monnia Linnell.
În timpul vizitei au avut loc cîteva şedinţe, unde au fost prezentate metodele de asigurări în sistemul TIR şi sau analizat posibilităţile reducerii costurilor acestor servicii prin excluderea reasigurării, aceeași responsabilitate financiară potențială acoperită de compania rusă "ROSGOSSTRAH".
În cadrul vizitei, experţii străini au vizitat oficiul companiei de asigurări Moldcargo SRL, au făcut cunoştinţă cu personalul implicat în prestarea serviciului de asigurări pentru transportatori.

Fotogalerie

 
Publicat în 12 Noiembrie 2014 Afişări: 165
Imprimare

6 noiembrie la Geneva, Preşedintele Asociaţiei dl Grigore Bernavschi a participat la reuniunea Consiliului IRU Transport Marfa. În timpul lucrărilor consiliului de administraţie, ca parte a facilitării transportului de marfă, a fost descrisă sistema TIR din punct de vedere al evoluţiei carnetului TIR, extinderea geografică a sistemului TIR, introducerea noilor produse TIR şi informatizarea sistemului TIR. A fost abordată problema crizei din Rusia. Sau examinat cele mai recente evoluţii cu autorizaţiile multilaterale CEMT. Au fost identificate măsuri de continuare a dezvoltării durabile a transportului de marfă, sau discutat problemele legate de imigraţia ilegală, prin intermediul camioanelor, au fost apreciate aspectele esenţiale a poziţiei IRU în privinţa conducerii autonome a camioanelor şi sa examinat impactul sancţiunilor comerciale actuale privind transportul.
Printr-o prezentare, participanţii  au fost informaţi despre primul din istorie Certificat Internaţional de Greutate a Vehiculului (CIGV) care a fost emis de către compania moldovenească "EURO-SERVICE SRL", care a fost autorizată prima în acest domeniu.

Bazat pe reflectarea subiectelor, a fost adoptat Programul de lucru al Consiliului pentru anul 2015.

Fotogalerie

 

Parteneri

 

Proiecte

 

 

 

You are here:   HomePrincipală